Strategie

Waarom werkt de door ons bedachte strategie niet?

Naar een werkende strategie

Samen met de externe consultants is er veel tijd en geld gestopt in de (nieuwe) koers van uw organisatie. De beste strategen zijn ingeschakeld om deze klus te klaren. In een spetterende Powerpoint presentatie heeft u deze vervolgens kenbaar gemaakt bij de rest van de organisatie. Iedereen was het er over eens. Een goede presentatie en een nog betere koers voor de organisatie! Dat was zijn geld wel waard denkt u nog. En vervolgens gebeurt er niets.

Hoe kan dat toch? Iedereen was nog wel zo enthousiast. De externe consultants hadden u verzekerd dat dit de juiste koers moest zijn. Waarom gebeurt er dan niks? Waarom gaat iedereen gewoon verder zoals ze altijd al deden?

Lastige vragen. U heeft immers gedaan wat er van u verlangd werd. De juiste mensen ingehuurd om de strategie te bepalen en deze vervolgens duidelijk gepresenteerd. En dat is precies wat u fout gedaan heeft. Vaak wordt de strategie niet alleen door maar ook alleen voor de consultants en de directie geschreven. Zeg eens eerlijk, wie leest het nog meer? Helemaal niemand. Ok, uw concurrenten wellicht.

Mensen worden geacht om zelf na te denken. Ze zijn verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid, welzijn en  financiële situatie. In sommige gevallen zijn ze zelfs nog verantwoordelijk voor hun kinderen. Ze werken waarschijnlijk bij uw organisatie omdat u op enig punt vertrouwen had in hun capaciteiten. Waarom vertrouwt u dan niet op hun capaciteiten en ideeën als het gaat om de koers van uw organisatie? Zij kennen de organisatie immers het beste. Sterker nog, zij zijn degene die de nieuwe strategie of koers moeten gaan uitvoeren en uitdragen.

Bij creatief bureau Substantieel vindt u geen dure consultants die dikke strategische rapporten schrijven. Uw nieuwe strategie wordt inzichtelijk gemaakt op tafel. Door middel van een hands-on methode. Waarin medewerkers van uw bedrijf een bijdrage kunnen leveren. Zodat zij samen met u aan de nieuwe strategie kunnen werken. Waarin hun bijdrage net zo belangrijk is als die van u. Want mensen willen van nature ook graag een bijdrage leveren. En als zij zelf een bijdrage leveren dan hebben ze een binding met de nieuwe strategie. Zodat zij deze ook eerder uitdragen en uitvoeren. Dat is nog eens een win-win situatie!

 

Naar een werkende strategie? Neem contact met ons op!

Contactgegevens
Uw e-mailadres wordt niet verstrekt aan derden.
Bericht
Stel uw vraag of geef uw feedback in onderstaand veld.