LEGO SERIOUS PLAY

LEGO® SERIOUS PLAY®

Alleen met de juiste tools bereik je een optimaal resultaat. LEGO® Serious Play® is zo'n tool. Met LEGO® SERIOUS PLAY® is het mogelijk om je business model, team of strategie visueel te maken. Het stimuleert co-creatie en de creativiteit van deelnemers. Daarom maakt Bureau Substantieel tijdens de workshops graag gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY®.

LEGO® SERIOUS PLAY® is een door LEGO ontwikkelde methodiek om lastige vraagstukken op het gebied van identiteit, strategie en innovatie te tackelen. Uiteraard gebruik makend van de bekende LEGO materialen. Wereldwijd wordt het door diverse toonaangevende organisaties gebruikt; KLM, BNP Paribas, Shell, de Belastingdienst en vele anderen. Zij zetten het onder andere in voor concrete issues en vraagstukken uit de praktijk op het gebied van samenwerking, strategie, innovatie, leiderschap of identiteit.

De kracht van LEGO® SERIOUS PLAY® zit met name in:

  • Het feit dat deelnemers hun eigen visie op het vraagstuk kunnen geven in beelden en geluid;

  • Het de verbeeldingskracht en creativiteit stimuleert;

  • Het een methode is die niemand buiten sluit. Iedereen heeft een bijdrage te leveren;

  • De LEGO blokjes die als gezamenlijke taal fungeren.

Workshops gebruikmakend van de methode en materialen van LEGO® SERIOUS PLAY® staan garant voor heldere nieuwe inzichten, oplossingen die een groter draagvlak hebben en een hoog fun gehalte. Interesse of meer weten over LEGO® SERIOUS PLAY®? Neem contact met ons op.